Zal FC Twente een einde maken aan haar slechte reeks?

2 november 2019 |  19:00|

FC Twente heeft de laatste twee wedstrijden in de UEFA Women’s Champions league en de laatste wedstrijd van de Eredivisie cup verloren. Zal het team zich aanstaande zondag tegen PEC Zwolle herpakken?

De Tukkers wisten van te voren al dat de Champions league wedstrijd tegen VFL Wolfsburg een moeilijke opgave zou zijn. Echter vinden ze het wel jammer dat ze met 5-1 hebben verloren in de Eredivisie cup tegen PSV.

Bente Jansen maakt zich geen zorgen. “De Champions League is een ander verhaal. We wisten van tevoren dat we het moeilijk zouden krijgen tegen VfL Wolfsburg. Maar het is wel super zonde dat we in de Eredivisie Cup niet hebben weten te winnen. Dat mag niet gebeuren, en al helemaal niet met zulke cijfers (PSV – FC Twente, 5-1). We zullen ons zondag moeten herpakken. Thuis tegen VfL Wolfsburg hebben we een goede pot gespeeld. We moeten de goede punten daaruit meenemen en daarop verder bouwen.” FC Twente

De dames van FC Twente spelen zondag middag tegen PEC Zwolle in de competitie. Het is van belang dat de dames een einde maken aan de slechte reeks. FC Twente wilt koste wat het kost de aansluiting met koploper PSV vasthouden. Het team weet dat het een lange seizoen zal gaan worden, waar de nodige inspanning van de speelsters verwacht wordt. Het team zal aanstaande zondag voor elkaar moet vechten, iedere meter zal gemaakt moeten worden om de drie punten naar huis te nemen.

De aanvalster van FC Twente geeft aan dat het belangrijk is dat de speelsters zich herpakken. “Voor mij persoonlijk brengt dat geen extra druk met zich mee. Ik denk dat we naar onszelf moeten kijken en onze eigen wedstrijd moeten gaan spelen.” FC Twente Binnen de kleedkamer van FC Twente heerst er flinke onenigheid. De dames zijn ontevreden over de inzet van het team zowel tijdens de training als de wedstrijd. De ervaren speelster vragen meer inzet van de andere speelsters in het team.

Bente Jansen is voldoende up to date. Echter net als PSV is Jansen niet bezig met de tegenstanders. “Ik weet dat ze dit seizoen een jong team hebben. Er zijn wat belangrijke speelsters vertrokken, dus ik ben vooral benieuwd. Maar onze kansen liggen in ons eigen spel. We maken eigenlijk iedere wedstrijd, behalve die tegen Wolfsburg, doelpunten. Als we de boel achterin dichthouden, komen de punten wel. We zullen vooral van onze eigen kracht uit moeten gaan.” FC Twente