FC Twente vrouwen verkozen tot sportploeg van het jaar!

TF2-A0A3

28 september 2019 |  07.00 |  Twente

De vrouwen van FC Twente hadden flinke concurrentie van twee andere teams. Voor de sportploeg van het jaar van Enschede waren ook de heren van FC Twente genomineerd en de jongens van o19. Uiteindelijk gaan de vrouwen met de prijs aan de haal.

De heren van FC Twente waren afgelopen seizoen kampioen weten te worden van de keukencompetitie. De heren begonnen afgelopen seizoen met een bijna een nieuw team en dit bleef niet onopgemerkt. Ook de jongens van o19 speelde het seizoen van hun leven. De energie en talent spat iedere week van de veelbelovende talenten af.

Het seizoen 2018/2019 was de twaalfde keer in de geschiedenis van de club dat ze de nummer van Nederland zijn geworden. De club uit Enschede vindt deze mijlpaal iets waar ze trots op kunnen zijn en hebbben daarom de vrouwen deze prijs aangereikt.

In Enschede leeft vrouwenvoetbal meer dan andere plekken in Nederland. FC Twente ziet vrouwenvoetbal de laatste jaren ook drastisch groeien. De populariteit heeft dan ook haar plafond bereikt tijdens het WK van de Nederlandse Leeuwinnen.

In de KNVB beker heeft de club uit Enschede verloren van Ajax. Ajax was in de verlenging met 3-2 te sterk. Echter ging de focus van FC Twente vanaf het begin al naar het kampioenschap. De landskampioenschap heeft in de ogen van de Nederlandse voetballers een hogere waarden om sneller in de picture te komen bij het Nederlandse elftal.

Het hele team van de vrouwen van FC Twente heeft het afgelopen seizoen een bijdrage geleverd in de winst naar het kampioenschap. Joëlle Smits heeft maar liefst 25 keer het net van de tegenstanders gevonden. Haar medespelers hebben een flinke bijdrage geleverd om niet alleen Joëlle, maar elkaar naar een nieuwe hoogte te tillen.

Ook bondscoach Sarina Wiegman houdt de voetbalvrouwen van FC Twente nauwlettend in de gaten. Ze heeft onlangs Lynn Wilms van FC Twente de kans gegeven om in de te vallen. Wilms mocht in de laatste 10 minuten van de wedstrijd tegen Turkije haar opwachting maken bij de Nederlandse Leeuwinnen.

Wiegman toont hiermee aan dat ze talenten die actief zijn op de Nederlandse velden ook de kans geeft om te excelleren op het allerhoogste niveau. Zij vindt het belangrijk dat de spelers op de Nederlandse velden elkaar dienen te motiveren.

De dames van FC Twente zijn ook apetrots op de prijs die zij hebben ontvangen op deze prestigieuze avond. De spelers vinden deze prijs het resultaat van een prachtig seizoen die de Twente dames achter de rug hebben.