Vrouwenvoetbal Eredivisie

Alle nieuwtjes, feiten en opmerkelijke momenten op één plek!

Gehavend Twente reist af naar Eindhoven

30 november 2019 |  14:00|

Aanstaande zondag gaan de Tukkers op bezoek naar de koploper van de eredivisie. Zullen de Tukkers het gat met de vrouwen uit Eindhoven weten te verkleinen?

Indien de Tukkers aanstaande zondag winnen van PSV, zal het gat geminimaliseerd worden tot drie punten. Het team van Tommy Stroot heeft geluk dat de punten voor de play-offs gehalveerd worden.

Een inhaalslag is niet nieuw voor de Tukkers geeft de aanvoerdster aan op de website van FC Twente. “De geschiedenis laat zien dat we van verder zijn gekomen. In het laatste seizoen waarin we de titel pakten stond Ajax tijdens de winterstop elf punten voor op ons. We willen zondag graag winnen, maar moeten niet in paniek raken wanneer we verliezen. Want ook dan is het zeker nog niet gespeeld.” FC Twente

In oktober stonden PSV en FC Twente tegenover elkaar in de Eredivisie cup. Deze wedstijd is door PSV gewonnen met 5-1. Roetgering weet dat het een moeilijke wedstijd gaat worden tegen de dames van PSV. Echter geloven de Tukkers dat er voldoende kansen zullen zijn om PSV pijn te doen.

“We weten hoe PSV speelt, en weten nu ook beter hoe we ons daartegen kunnen wapenen. We hebben van eind augustus tot eind oktober een heel druk programma gehad, waardoor we ons toen moeilijk konden voorbereiden. We hadden niet zo ruim mogen verliezen, daarmee zakten we door de ondergrens. Maar ik ben wel erg benieuwd hoe we het zondag gaan doen, nu we een betere voorbereiding hebben gehad. We kennen ze en we weten wat ze kunnen, dus gaan we proberen daar het beste tegenover te zetten.” FC Twente

De dames van Twente heebben goed getraind vandaag en zijn klaar om de strijd met PSV aan te gaan. Er is nu ook een betere voorbereiding getroffen dan in de Eredivisie cup. De Tukkers weten wat er vorige keer fout is gegaan en geloven er heilig in dat ze orde op zaken zullen stellen.

Het team van de Tukkers bestaat uit zowel ervaren speelsters als getalenteerde speelsters. De Tukkers zullen kans maken, indien de dames de nodige meters voor elkaar lopen. De Tukkers willen rechtzetten wat in oktober heeft plaatsgevonden.

Echter zijn de dames van PSV flink op elkaar ingespeeld en geloven ze in de kwaliteit die ze bezitten. PSV hoopt aanstaande zondag de winst binnen te slepen net als in oktober. De ploeg van coach Sander Luiten kan zich bij een overwinning als eerste club plaatsen voor de kampioenspoule. PSV