Informatie Olympische Spelen 2020

28 november 2019 |  14:42|

Bron: KNVB

Na een fantastisch 2019 voor onze Oranjeleeuwinnen, met als hoogtepunt de WK finale in Frankrijk, is het tijd om vooruit te kijken naar het volgende grote toernooi: de Olympische Spelen 2020 in Tokio. Voor de Oranjevrouwen is het voor het eerst in de historie dat ze meedoen aan ’s werelds grootste sportevenement. Ze zullen dus gebrand zijn om hun stempel te drukken en de wereld nogmaals te laten zien wat ze in huis hebben.

Het olympisch voetbaltoernooi voor vrouwen begint op woensdag 22 juli 2020 en eindigt met de finale op vrijdag 7 augustus. Aan het toernooi doen twaalf landen mee. Naast de OranjeLeeuwinnen hebben ook gastland Japan, Brazilië, Groot-Brittannië, Nieuw-Zeeland en Zweden zich al geplaatst. De plaatsing heeft plaatsgevonden op het afgelopen wk in Frankrijk. De top drie landen uit het wereldkampioenschap plaatsten zich automatisch voor de Olympische Spelen in Japan. De wedstrijden worden gespeeld in zes speelsteden: Tokio (Ajinomotostadion en het nationaal stadion), Kasima (Kashimastadion), Sendai (Miyagistadion), Sapporo (Sapporo Dome), Saitama (Saitamastadion) en Yokohama (Internationaal Stadion).

Het grote Oranje

Voor de oranjeleeuwinnen is dit een nieuwe ervaring, meedoen op de olympische spelen. Maar hoe deden de heren het in het verleden op de olympische spelen? Het antwoord: niet goed, het kwalificeerde zich de afgelopen tien jaar niet op de spelen. Grootste reden hiervan was de maximum leeftijd om mee te mogen doen op de spelen, dit werd in 1992 vastgesteld op 23 jaar. Door deze regel liep het Nederlands elftal meerdere keren kwalificatie mis. Wat opvalt zijn de tegenpolen. Aan de ene kant heb je het grote oranje wat tweede wordt op het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika, en aan de andere kant heb je “Jong-oranje” wat zich niet eens weet te plaatsen voor de Olympsiche Spelen. Al met al weten de oranjeleeuwinnen in ieder geval wat ze niet moeten doen en zullen zij hun eigen verhaal creëren in 2020.

Medio april zal de loting voor dit toernooi plaatsvinden. Dan wordt bekend tegen wie en wanneer de OranjeLeeuwinnen op de Olympische spelen in actie komen. Wil jij de OranjeLeeuwinnen deze zomer aanmoedigen in Japan? Lees dan hier alles over de kaartverkoop.

Hoe kom je aan kaarten?

De OranjeLeeuwinnen zijn tijdens de Olympische Spelen onderdeel van TeamNL. De kaartverkoop loopt daarom niet via de KNVB. Sunweb Sports & Events, partner van NOC*NSF/TeamNL en de KNVB, is de officiële ticketaanbieder voor de Olympische Spelen. Sunweb Sports & Events biedt pakketreizen aan verdeeld in vier reisperiodes met verschillende reisduren. Je beslist zelf welk hotel het beste aansluit op jouw wensen en welke wedstrijdtickets je bij wilt boeken. Een avontuur in Tokio is niet voor iedereen weggelegd, wanneer je behoefte hebt aan een unieke ervaring is dit zeker iets voor jou!