Lynn Wilms (18) over Oranje debuut: “Ik leef even in een mallemolen.”

Op de valreep voegde bondscoach Sarina Wiegman Wilms aan de selectie van de Nederlandse leeuwinnen. Wilms mocht in de laatste 10 minuten van de wedstrijd tegen Turkije haar opwachting maken voor het grote Oranje.

05 september 2019 |  18.00 – FC Twente |

Wilms maakte afgelopen dinsdag haar debuut voor de Nederlandse leeuwinnen. Nederland heeft de wedstrijd tegen Turkije gewonnen met een 3-0 zege. Normaliter zou Wilms zich hebben aangesloten bij de Onder 23 van het Nederlandse elftal, echter kreeg ze te horen dat ze mee mocht met het ‘grote’ Oranje.

De jonge Twente speelster kijkt op de website van Twente terug naar haar mijlpaal.  “Maandagavond werd ik gebeld door Sarina Wiegman dat ik vanaf de stand-by lijst werd opgeroepen voor het Nederlands elftal. Dinsdag moesten wij eigenlijk verzamelen met Nederland Onder 23, maar nu zou ik de geblesseerde Liza van der Most vervangen en aansluiten bij het grote Oranje. Ik heb altijd geleerd dat het A-elftal van Oranje het hoogst haalbare in de voetbal-piramide is. Daar kan je je meten met de top. Het eerste elftal halen was dan ook mijn grote droom.”

Wilms kreeg van Wiegman de kans om haar eerste minuten te maken. Wiegman heeft in haar verleden meermaals talenten de kans gegeven om te schitteren op het allerhoogste niveau. Mede door het binnenslepen van de titel in het seizoen 2018/2019 heeft Wilms zichzelf in de schijnwerpers gespeeld in het vrouwenvoetbal. Ondanks het feit dat Wilms 17 jaar was (!), speelde Wilms alle wedstrijden bij FC Twente en heeft haar stempel kunnen drukken in dat seizoen. Wilms is in de afgelopen twee jaar uitgegroeid tot een onvervangbare speler voor haar team. Afgezien van het feit dat Wilms een verdediger is, heeft ze wel 2 maal aan toe het doel van de tegenstander weten te vinden.

Twee weken geleden mocht Wilms opdraven tegen de vrouwen uit Barendrecht. Het team van Wilms is het seizoen gestart met een overwinning. Wilms heeft de wedstrijd volledig kunnen uitspelen en hoopt deze vorm door te kunnen trekken tot het einde van dit seizoen.