Martens zet grote stappen in haar revalidatie.

18 oktober 2019 |  19:00|

Lieke Martens is al geruime tijd geblesseerd en dient nog geduldig af te wachten op haar rentree in het betaald voetbal. Lieke is afgelopen vrijdag voor het eerst buiten gaan rennen en voert al loopoefeningen uit.

Lieke Martens kampt al een geruime tijd aan een blessure aan haar teen. Voorheen trainde ze enkel in de gym om haar conditie en kracht op pijl te blijven houden. Ze had al sinds het einde van het WK last van haar teen en is nu uit voorzorg een lange tijd aan het werken aan haar revalidatie.

FC Barcelona heeft vrijdag bekend gemaakt dat Lieke Martens voor het eerst haar training buiten heeft gedaan sinds haar blessure. “Iedere stap die ik zette deed pijn, maar nu maak ik stappen. In de afgelopen weken was ik actief in de gym en in het zwembad. Ik heb hard gewerkt met de fysiotherapeuten en het gaat de goede kant op, maar ik heb nog wat tijd nodig”, zegt Martens, die de juiste stappen aan het zetten is om wedstrijdfit te worden.

Lieke Martens had afgelopen seizoen een uitstekende jaar achter de rug, echter is de blessure die ze nu heeft een flinke smet op haar mooie reeks. Desalniettemin gelooft Martens dat ze sterker dan ooit zal terugkeren in haar team. Ze is natuurlijk zoals haar trainer van FC Barcelona aangeeft een voetbalster die de wedstrijd in haar eentje kan beslissen met haar kwaliteiten.

Ook het Nederlandse elftal heeft de kwaliteiten van Martens gemist. De Nederlandse leeuwinnen hadden het zonder de hulp van Martens moeten doen tijdens de eindfase van het WK. In de laatste twee wedstrijden tegen de Slovenen en Russen kwamen de Nederlandse vrouwen nauwelijks in de problemen, echter is het voor trainster Sarina Wiegman een enorme gemis in haar team.

Het staat buiten kijf dat Lieke Martens een exceptionele techniek en drive heeft. Volgens haar medespelers is Lieke uniek in haar soort en zorgt ervoor dat het team beter draait. Daarnaast is Lieke in staat om de wedstrijd te beslissen door eigenhandig het team op sleeptouw te nemen. Dit is natuurlijk een kwaliteit die niet veel mensen bezitten en waar wij als Nederland trots op mogen zijn.

De Nederlandse Leeuwinnen hopen dat Lieke Martens zich spoedig meldt bij het team, met het oog op de kwalificaties voor het EK. De kansen zullen aanzienlijke toenemen met een sterkhouder als Lieke Martens. Daarnaast is Lieke buiten het voetbal om, ook een gezellige persoon die een gezellige sfeer kan creëren in de kleedkamer.

1 thought on “Martens zet grote stappen in haar revalidatie.