Nederlandse Dames maken zich op voor Rusland

06 oktober 2019 |  16:59 |

De Oranje dames wonnen afgelopen donderdag van de dames uit Slovenië met 4-2. De Oranje leeuwinnen hebben ondanks de waan van de dag de overwinning er weten uit te slepen.

Ondanks de blessures liet Sherida haar klasse zien door twee vrije trappen te scoren tegen de Slovenen. “Mijn vrije trap is een kwaliteit en het is mooi dat we zo dan weer op voorsprong komen. Natuurlijk was de laatste wel het mooist, maar ik denk dat de 3-2 ook wel belangrijk was”, zei de ervaren international na de wedstrijd tegen Veronica.

De Nederlandse dames mogen geen steken laten vallen aankomende dinsdag tegen de dames uit Rusland. De Russische dames willen net als de Oranje Leeuwinnen de winst binnenslepen.

De wedstrijd tussen de Oranje dames en de Russische dames zal plaatsvinden in het PSV stadion. Het veld van PSV is in goede staat en kan een positieve invloed hebben op het spel van de Nederlandse Dames.

De laatste wedstrijd speelde Oranje niet energiek, dit kwam door het feit dat haar drie sterkhouders ontbraken tijdens de wedstrijd tegen de Slovenen. Het Nederlandse elftal beschikt nu niet over de exceptionele kwaliteiten van onder meer Lieke Martens.

Wiegman dient de Oranje Leeuwinnen goed klaar te stomen voor de wedstrijd tegen de Russische vrouwen. Met het oog op het EK kan Nederland het niet permitteren om te verliezen van de Russische dames.

Wiegman moet flink knutselen aan haar elftal , aangezien ze ook tegen de Russen haar drie sterkhouders zal missen. Wiegman heeft vaker aangetoond dat zij en het Nederlandse dameselftal de winst kunnen binnenslepen. Afgelopen donderdag tegen de Slovenen bleek dit wederom het geval.

“Ik vond eigenlijk dat we niet echt grip hadden”, oordeelt de bondscoach. “Ik vond niet dat wij de wedstrijd controleerden, daar speelden we veel te slordig voor en in een te laag tempo. We waren wel beter, maar zeker op de momenten dat we balverlies leden, dan waren zij heel snel weg. Dat deden we niet goed. Als we zorgvuldig in balbezit zijn en het gaat wat heen en weer, dan krijg je controle. Dat hebben we bijna niet gehad deze wedstrijd.” Veronica

De Oranje Leeuwinnen weten wat hen te wachten staat aankomende dinsdag. Het team is een mix van zowel ervaren spelers als getalenteerde jonge spelers die een belangrijke rol bij hun clubs bekleden. Mede door het afgelopen WK weet dit team de overwinning binnen te slepen, zelfs wanneer het team haar sterkhouders mist.