Oranje heeft een enorme stap gezet naar het EK.

09 oktober 2019 |  01:30| NU

De Oranje leeuwinnen speelden afgelopen dinsdag tegen de vrouwen uit Rusland. Zonder enige moeite wisten de Nederlandse Leeuwinnen met 2-0 te winnen van de Russen.

Vivianne Miedema barstte direct in tranen uit nadat ze had gescoord tegen de vrouwen uit Rusland. Haar grootvader was afgelopen zaterdag overleden, echter had ze toch besloten te willen spelen tegen de Russen. Dit resulteerde tot een Vivianne Miedema die vanaf het begin een drive had om koste wat het kost te scoren.

“Dit was zeker niet de makkelijkste wedstrijd uit mijn carrière. Ik ben blij dat ik op het veld heb gestaan, het team heb kunnen helpen en mijn familie wat afleiding heb kunnen geven”, zei Miedema, wier grootvader zaterdag overleed, met een trillende lip in het Philips Stadion in Eindhoven. NU

De Oranje dames speelde met dezelfde basiself die ook tegen de Slovenen hebben gespeeld (2-4). Het was deze wedstrijd ook een bijzondere avond voor Daniëlle van de Donk die haar honderdste interland speelde voor de Oranje Leeuwinnen. De Arsenal speelster wist haar stempel te drukken tijdens de wedstrijd na voorbereidende werk van Renate Jansen. Voor Daniëlle was het doelpunt een kerst op de taart voor haar repertoire bij de Nederlandse Leeuwinnen.

De Oranje Leeuwinnen wisten dat het Russische team sterk voor de dag zou komen en dat zij geen steken konden laten vallen tijdens deze belangrijke wedstrijd. Sarina Wiegman had tijdens deze wedstrijd wederom geen beschikking tot haar drie sterkhouders net als de wedstrijd tegen de Slovenen. Echter heeft ze het team goed weten te scherp houden, door haar vermanende woorden die ze voor de wedstrijd aan haar spelers laat horen.

” In de tweede helft had de ploeg van Wiegman geen kind meer aan de Russen. Na een uur spelen kopte Vivianne Miedema raak na een voorzet van Liza van der Most. De spits was tot tranen geroerd vanwege het overlijden van haar opa enkele dagen geleden. Daarna freewheelde Nederland naar de overwinning. Van de Donk had de derde kunnen maken, maar ze produceerde in vrije positie een rollertje. ” Voetbalzone

De vrouwen van het Nederlandse elftal waren tijdens de wedstrijd tegen Rusland wel scherper dan de wedstrijd tegen de Slovenen. Echter kon volgens Sarina Wiegman het spel nog beter en efficiënter. Desondanks dat het spel beter kon, vindt Wiegman wel dat de Nederlandse Leeuwinnen de winst verdiende. En als kerst op de taart heeft Daniëlle van de Donk de tiende positie overgenomen van Sarina Wiegman. De Oranje dames kunnen met een goed gevoel terugkijken op de wedstrijd tegen de Slovenen en Russen.

Stand in de EK-kwalificatie

• 1. Nederland 4-12 (16-2)
  • 2. Rusland 3-6 (5-2)
  • 3. Kosovo 3-6 (4-6)