Oranje leeuwinnen winnen op het nippertje.

03 oktober 2019 |  23.30 |

De Oranje leeuwinnen waren donderdag avond te sterk voor Slovenië. De dames kwamen niet goed uit de verf, ondanks dat zijn ze nog steeds in de race voor de kwalificatie voor het EK.

Wiegman moet het tegen Sloveense dames opnemen zonder de drie motoren. Jackie Groenen, Lieke Martens en Shanice van de Sanden waren alle drie getroffen door blessures. Ook Stefanie van der Gragt en Kika van Es zaten hierdoor niet bij de wedstrijdselectie. Hierdoor mocht Jill Roord in de basis staan.

Ondanks de blessures liet Sherida haar klasse zien door twee vrije trappen te scoren tegen de Slovenen. “Mijn vrije trap is een kwaliteit en het is mooi dat we zo dan weer op voorsprong komen. Natuurlijk was de laatste wel het mooist, maar ik denk dat de 3-2 ook wel belangrijk was”, zei de ervaren international na de wedstrijd tegen Veronica.

Oranje begon niet sterk aan de wedstrijd tegen de Slovenen. Lara Prasnikar schoot hard op doel, maar de bal werd gekeerd door doelman Sari van Veenendaal, echter verzilverde Mateja Zven de rebound. Vivianne Miedema wist binnen een halfuur de lage voorzet van Lineth Beerensteyn binnen te schieten en maakte hierdoor de gelijkmaker. Uiteindelijk scoorde Sherida twee doelpunten die Oranje de overwinning heeft bezorgd.

Achteraf kon er gezegd worden dat de Oranje leeuwinnen het maximale eruit hebben gehaald van de afwezigheid van haar drie sterkhouders. Wiegman heeft wederom aangetoond dat zij een team kan neerzetten die iedere duel 100 procent geeft. Na de derde doelpunt begon het team elkaar blindelings te vinden. Zowel Beerensteyn als Daniëlle van de Donk wisten beiden het aluminium te vinden, maar speelden een uitstekende wedstrijd.

Wiegman en haar leeuwinnen maken zich gereed voor de volgende confrontatie met het oog op het EK. De Oranje leeuwinnen nemen het aanstaande dinsdag op tegen Rusland. De Russische dames zijn ook in de race voor het aankomende EK.

Sarina Wiegman weet dat zij haar drie sterkhouders mist tegen Rusland. Echter wordt de wedstrijd bij PSV gespeeld en wordt er gebruik gemaakt van een groter veld. De oranjevrouwen kijken met vol vertrouwen vooruit naar de wedstrijd tegen de Russen. De winst op Slovenië heeft de Oranjevrouwen laten zien dat zij ten alle tijden scherp moeten zijn.

De Nederlandse vrouwen weten hoe het is om de wedstrijd dicht te gooien. Het team bestaat uit zowel jonge als ervaren voetbalsters die de nodige discipline en doorzettingsvermogen hebben. Wiegman gaat met een vertrouwd gevoel naar Eindhoven om de winst te pakken.