Oranje verwerft de derde plek op de Fifa-ranking!

27 september 2019 |  22.15 – Fifa ranking | Ons Oranje

De Oranje leeuwinnen hebben een uitstekende WK achter de rug. Na het toernooi in Frankrijk zijn de leeuwinnen van de achtste positie geklommen naar de derde positie op de Fifa-ranking. Wat houdt de Fifa-ranking voor vrouwen in?

Wat houdt de Fifa-ranking voor vrouwen in? De Wereldvoetbalbond FIFA houdt al sinds 2003 de ranking voor vrouwen bij, voor de mannen gebeurde dit al sinds 1992. Alle landen kunnen punten verdienen door de onderlinge wedstrijden die de teams met elkaar spelen. Denk hierbij aan: Europees kampioenschappen, wereldkampioenschappen, kwalificatiewedstrijden en oefeninterlands spelen een grote rol hierin.

De derde positie voor de Nederlandse leeuwinnen is een historische mijlpaal. In het verleden hebben de leeuwinnen vaak hun stempel kunnen drukken tijdens eindtoernooien en kwalificatiewedstrijden, echter waren de leeuwinnen nooit op de derde plek gepositioneerd.

Echter moeten de Nederlandse vrouwen Amerika en Duitsland voor zich dulden. De Verenigde Staten is momenteel lijstaanvoerder gevolgd door de Duitse vrouwen. Na Nederland komt Frankrijk op de vierde positie gevolgd door Engeland en Zweden die op de vijfde en zesde positie staan.

De derde positie op de Fifa-ranking is ook te danken aan niemand minder dan Sarina Wiegman. De Haagse werd na het ontslag van Arjan van der Laan in 2017 aangesteld. Wiegman wilt dat haar selectie zo sterk en breed mogelijk wordt. Door het feit dat ze in haar spelers gelooft, haalt Sarina het maximale uit haar spelers naar boven. Lynn Wilms mocht tijden de wedstrijd tegen Turkije invallen en maakte hierdoor haar debuut voor de Nederlandse leeuwinnen. Dit toont aan dat Wiegman talenten de kans geeft om te excelleren op het allerhoogste niveau.

Op het afgelopen WK hadden de Nederlandse vrouwen in de finale verloren tegen de Verenigde Staten. We zouden nooit hebben geweten hoe het was gelopen als de Nederlandse vrouwen die avond wel hadden gewonnen. Echter was het Amerikaanse team te sterk voor de Nederlandse leeuwinnen. De spelers van Wiegman weten nu hoe het is om in de finale te staan op het allerhoogste niveau.

De spelers van Sarina Wiegman ziet het afgelopen WK als leerpunt voor de volgende wedstrijden die op het programma staan. Tijdens de wedstrijden van de Nederlandse leeuwinnen spat de energie er flink van af. De Nederlandse vrouwen zullen ongeacht de situatie te streven naar de eerste positie op de Fifa-ranking, en met Iemand als Sarina Wiegman aan het roer zijn de Nederlandse leeuwinnen in de juiste handen.