Vrouwenvoetbal Eredivisie

Alle nieuwtjes, feiten en opmerkelijke momenten op één plek!

Oranje Leeuwinnen en Wiegman genomineerd voor prestigieuze prijs.

2 min read

25 november 2019 |  17:00|

De Oranje vrouwen en bondscoach Wiegman vallen na het geweldige WK in Frankrijk wederom in de prijzen. Zullen de Oranje Leeuwinnen dit jaar aan de haal gaan met de NOC*NSF prijs, of gaat alleen bondscoach Wiegman met een prijs naar huis?

De Nederlandse leeuwinnen hebben een uitstekende WK achter de rug. Daarom zijn de leeuwinnen samen met hun bondscoach Wiegman genomineerd voor de NOC*NSF prijs.

De Nederlandse Leeuwinnen kennen concurrentie van de heren van Ajax, de wielerploeg van Jumbo Visma, de mannen dubbelvier (roeien) en de Nederlandse hockeymannen en hockeyvrouwen.

Op woensdag 18 december zal tijdens de sportgala aangekondigd worden wie van deze topsporters aan de haal zal gaan met de prestigieuze prijs. De topspelers zullen hun stem uitbrengen voor de sportcategorieën en de coaches zullen hetzelfde doen voor de allerbeste coach. De stemmen van de spelers/coaches tellen voor 50% mee in de beoordeling. Naast de coaches/spelers bepaalt de vakjury op basis van hun kunde de overige 50%.

Indien de keuze op de Nederlandse Leeuwinnen valt zal dit niet alleen op het gebied van erkenning van hun prestaties zijn, eveneens zal dit ervoor zorgen dat de populariteit van het vrouwenvoetbal in Nederland significant zal stijgen.

De Nederlandse Leeuwinnen hebben een prestatie neergezet waar menig veel landen jaloers op zijn. Niet te vergeten dat het dames voetbal in Nederland in opkomst is, daarnaast is Nederland niet zo groot als landen zoals Frankrijk en Engeland die beiden eerder zijn uitgeschakeld dat de Nederlandse Leeuwinnen.

Ook mag er stilgestaan worden bij de verdiensten van bondscoach Wiegman. Zij heeft van dit team een geoliede machine gemaakt die bestaat uit zowel ervaren speelsters als getalenteerde dames. Buiten hun voetbalkwaliteiten heeft de bondscoach ervoor gezorgd dat de dames in staat waren om de vuile meters voor elkaar te lopen, tevens ontbrak het niet aan de teamspirit die de dames elke wedstrijd uitstraalden.

De grootste concurrent van de Oranjeleeuwinnen zijn toch de heren van Ajax. Zij hebben afgelopen jaar iets neerzet samen met hun coach Ter Hag wat de afgelopen 15 jaar niet is gebeurd. Ajax zag de afgelopen seizoen in de blessuretijd Tottenham Hotspur doorgaan ten faveure van het team van Ter Hag. Echter is de prestatie van het team ongekend en is het niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland vinden de mensen dat Ajax aanvallend en mooi voetbal op de mat had gelegd.

Desondanks is de prestatie van de Nederlandse Leeuwinnen one of a kind en zal dit alleen maar het vrouwenvoetbal ten goede doen. Naast het feit dat de populariteit zal stijgen, toont Nederland aan dat zij achter het vrouwenvoetbal staan en zal dit leiden tot een heldere statement en nieuwswaarde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *