PSV wint dé topper van de eerste seizoenshelft

14 oktober 2019 | 14.32 |

Op zondagmiddag 13 oktober was het dan zo ver; de vrouwen van Ajax namen het thuis op De Toekomst op tegen de huidige koploper van de Eredivisie voor Vrouwen, de vrouwen van PSV. In een wedstrijd die vooraf gezien werd als een grote en met de media die aanwezig was in grote getalen, werd gestreden om de belangrijke drie punten.

Laten zien wat je waard bent

De topper die gespeeld werd kwam langzaam op gang, beide teams zochten hun ritme en de echt grote kansen bleven uit. Het team dat beter uit de startblokken kwam was PSV, zij leken het doel beter te vinden en kwamen in de beginfase ook dichtbij de openingstreffer, Joëlle Smits twijfelde tussen een voorzet en een schot en daardoor belandde deze tussen beide in.

Wat opviel was de hoge druk die PSV zette op met name het middenveld, deze kregen amper tijd om de bal aan te nemen of überhaupt een pass te geven. Het druk zetten was niet voor niks want na een onderschepping een diepe pass op maat kon Joëlle Smits doorgaan met waar ze goed in is, scoren. Het tweede doelpunt bleef niet lang uit. Smits ontving de pass in de voeten, bleef sterk aan de bal en passte op het juiste moment de bal diep aan Katja Snoeijs. Snoeijs bleef kalm en met een schaar maakte ze ruimte vrij om naar links te kappen en uit te halen, met een strak schot in de rechter onderhoek verdubbelde zij de voorsprong voor PSV. Smits probeerde voor de rust nog met een stift de keepster te passeren maar haar inzet belandde naast het goal.

In de tweede helft is het Ajax die sterker uit de kleedkamer komt, het speelt met meer energie en komt vaker bij het doel van PSV. De 1-2 valt dan ook verdiend wanneer van Lunteren haar team als captain op sleeptouw neemt en uit een vrije trap de bal simpel in kan koppen. Even later krijgt Ajax een vrije trap op vrijwel dezelfde plek en wordt er ook gescoord, echter was het PSV die met een slimme buitenspelval vier speelsters van Ajax buitenspel zette en de goal afgekeurd werd.

Ajax leek na deze korte opleving op en kon niet meer leveren wat het voorheen deed. PSV was scherper en scoorde nog de 1-3 en 1-4. Dit was dan ook de eindstand, beide teams streden voor wat ze waard waren maar uiteindelijk waren het de vrouwen van PSV die lieten zien waarom ze bovenaan staan.

Zoals in een vorig artikel benoemd is werd deze wedstrijd live uitgezonden door Fox Sports en dit was een succes; ruim 8000 abonnees bekeken de wedstrijd en zagen hoe PSV een gat van zes punten met Ajax sloeg.