Topper Ajax – PSV zorgt voor primeur in Eredivisie voor Vrouwen

9 oktober 2019 | 12.37 |

Op zondag 13 oktober is het zo ver: de vrouwen van Ajax nemen het thuis op tegen koploper PSV. Deze wedstrijd wordt gezien als dé wedstrijd van de eerste seizoenshelft. Voor beide teams levert deze wedstrijd veel spanning en sensatie met zich mee in de zesde speelronde van de Eredivisie voor Vrouwen, ook kan er gesproken worden van een doorbraak voor de Eredivisie voor Vrouwen.

Erop of eronder

Ondanks dat de competitie nog maar vijf speelrondes jong is kan er gezegd worden dat deze wedstrijd een must win is voor beide teams om zicht te houden op het kampioenschap. Beide teams kennen een bijzondere start van de competitie. De dames van Ajax kende een wisselvallig begin waarin gelijkgespeeld werd tegen sc Heerenveen. Afgelopen speelronde kende Ajax een enorme domper door nipt te verliezen van ADO Den Haag. Ondanks deze slippertjes heeft het de overige wedstrijden prima gespeeld en staat het daarom tweede in de Eredivisie voor Vrouwen. Wat opvalt is dat Ajax (nog maar) acht keer het net heeft kunnen vinden, maar twee teams scoorde nog minder. PSV daarentegen kent een sublieme start van de competitie met als hoogtepunt de wedstrijd tegen Excelsior Barendrecht. In deze wedstrijd waren de PSV vrouwen op dreef en scoorde ze maar liefst 9 (!) keer. Het team is nog ongeslagen en verkeert in bloedvorm. Een grote afwezige in de titelrace is vooralsnog FC Twente. De vrouwen staan momenteel op een sombere vijfde plek en wist even vaak te winnen als te verliezen.

Uniek moment voor het vrouwenvoetbal

Al met al is de wedstrijd tussen Ajax en PSV een topper in het vrouwenvoetbal te noemen en in de mediawereld is dit niet onopgemerkt gebleven. Na het incident met de NOS waarin “geweigerd” werd om een samenvatting uit de Eredivisie voor Vrouwen uit te zenden heeft de media nu een positieve impact op het vrouwenvoetbal in Nederland. Fox Sports wil namelijk een stuk van de taart en heeft besloten om de wedstrijd tussen Ajax en PSV live uit te zenden. Dit is de eerste Eredivisie voor Vrouwen wedstrijd die live uitgezonden word op de Nederlandse televisie. Voor de dames een fantastische ervaring maar ook loon na werken. Voor sommigen was het een kwestie van tijd voordat wedstrijden uitgezonden zullen worden, het vrouwenvoetbal zit immers in een enorme groei.

De aftrap vindt plaats op De Toekomst om 14:30, de wedstrijd is live te zien op Fox Sports kanaal 5.