Daniëlle van de Donk speelt vandaag haar honderdste interland

Tyskland - Holland 0-0, Grupp B, UEFA Dam-EM 2013

08 oktober 2019 | 07:42 | Donk |

Tijdens de persconferentie van Wiegman, haalde verschillende journalisten aan dat Wiegman haar tiende plaats voor meest gespeelde interlands zal afstaan aan Daniëlle van de Donk.

Een journalist had Van de Donk gevraagd of zij weet wie ze van de tiende plaatst gaat verstoten als ze morgen speelt. “Ik weet het wel” lachte Wiegman tijdens de conferentie. Wiegman zei meteen na het horen van het nieuwtje: “Die gaat niet meer spelen.”

Bron: NOS

Daniëlle van de Donk speelt haar honderdste wedstrijd in Eindhoven. Tijdens de persconferentie, zei ze “Dat kan niet beter.” Volgens Daniëlle van de Donk vindt ze het nog belangrijker dat ze aanstaande dinsdag goed voetbal laten zien aan de buitenwereld. Van alle wedstrijden die Daniëlle van de Donk heeft gespeeld, vindt zij de wedstrijd op tijdens de WK kwalificatie tegen Italië een om niet te vergeten. Tijdens deze wedstrijd was het team zo goed op elkaar ingespeeld, dat iedereen op het allerhoogste niveau kon excelleren.

Het Russische team is met een fitte team naar Eindhoven gekomen. Ze missen geen sterkhouders in het team, terwijl de Nederlandse leeuwinnen haar drie sterkhouders mist. De Russen zien de wedstrijd tegen Nederland als een graadmeter om te zien waar ze staan in hun voorbereiding. Zij zullen alles uit de kast halen om de Nederlandse Leeuwinnen het moeilijk te maken dinsdag.

Het is aan Wiegman de taak om de Nederlandse dames mentaal voor te bereiden voor deze graadmeter tegen de Russische dames. Het team had afgelopen donderdag een zware kluif aan Slovenië, maar wist ondanks het slecht spel de overwinning eruit te slepen.

Het is essentieel dat je ook tijdens de mindere wedstrijden als team de overwinning kan binnenslepen. Het team bestaat uit ervaren en jonge dames die ook in clubverband weten hoe zij de overwinning in zulke moeilijke wedstrijden binnen kunnen hengelen.

Ondanks dat het team van Wiegman haar drie sterkhouders mist, geloven zij erin dat de overwinning dinsdag binnen zal worden gesleept. Het team heeft meerdere malen laten zien dat ze de tegenstander niet onderschatten. Echter moet het team goed uit startblokken vertrekken, want de Russische dames zijn koelbloedig voorin en zullen de fouten van Nederland afstraffen.

De dames uit Rusland zullen tegen Nederland voornamelijk op de counter spelen. Zij zullen proberen Nederland te slim af te zijn door de fouten die de Leeuwinnen achterin kunnen maken. Het is dus van belang dat de Oranje Leeuwinnen scherp blijven van gedurende de hele wedstrijd. Daniëlle van de Donk is door haar ervaring onomstreden op het middenveld van Nederland. Laten we dus hopen dat zij niet geslachtofferd wordt, doordat ze Wilms van de tiende positie zal verstoten dinsdag.