Vrouwenvoetbal Eredivisie

Alle nieuwtjes, feiten en opmerkelijke momenten op één plek!

Van Lunteren stopt als international

2 min read

1. Frauenbundesliga 2018/19 - FC Bayern vs SC Freiburg am 05.05.2019; FC Bayern Campus

28 november 2019 |  14:20|

Bron: KNVB

International en bondsridder Desiree van Lunteren zet na bijna acht jaar per direct een punt achter haar interlandcarrière. De 84-voudig international, die ook alle vertegenwoordigende jeugdteams doorliep, debuteerde in het ‘grote’ Oranje in een oefenduel met Frankrijk op 15 februari 2012. Met de OranjeLeeuwinnen pakte ze in 2017 in eigen land de Europese titel en werd ze afgelopen zomer vicewereldkampioen.

De 26-jarige Van Lunteren was dit jaar nog een vaste waarde bij de Oranjevrouwen en maakte in alle twintig interlands speelminuten. Het was geen makkelijke beslissing voor haar om na al die mooie jaren het oranjeshirt niet meer aan te trekken: “Je beslist dit niet van de een op de andere dag, je groeit er als het ware naartoe. Het heeft letterlijk bloed, zweet en tranen gekost, maar Oranje heeft me over de hele wereld gebracht, vrienden voor het leven gegeven en natuurlijk een Europese titel en WK-zilver.” 

Altijd steun gehad

Wat Desiree nog altijd is bijgebleven is de enorme steun van de fans tijdens de interlands; “Ik had bij mijn debuut in 2012 niet durven dromen dat tienduizenden Oranjefans ons achterna zouden reizen om ons op een WK te zien spelen. Het is voor mij mooi geweest zo. Ik zou mezelf, en zeker het team, tekortdoen als ik er niet meer voor honderd procent voor ga. Ik wil mijn teamgenoten, de staf en de fans bedanken voor de mooie tijd en de geweldige herinneringen en natuurlijk alle succes van de wereld toewensen op weg naar Tokio en het EK 2021. Jullie gaan me zeker op de tribune terugzien.”

Vaste waarde

Bondscoach Sarina Wiegman was verrast door de beslissing van Van Lunteren: “Desiree is uitgegroeid tot een vaste waarde voor Oranje. Dat zie je ook wel aan haar statistieken: ze heeft de afgelopen vijf jaar vrijwel geen interland gemist. Zij is zo’n speler waarvan je als trainer precies weet wat je eraan hebt, ze heeft een geweldige drive en is altijd bereid zich voor het team weg te cijferen.”

Eredivisie

Van Lunteren blijft nog wel voor Ajax actief in de Eredivisie. Ze keerde deze zomer terug bij de Amsterdamse club na een stabiel seizoen voor SC Freiburg in de Duitse Bundesliga te hebben gespeeld. Ajax staat momenteel tweede en het zou voor haar extra mooi zijn om een beroep te kunnen doen op de landstitel. Haar contract bij Ajax loopt nog tot en met het seizoen 2020/’21, wat haar toekomstplannen zijn, is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *