Vooruitblik: Speelronde 2

13 september 2019 | 11.13 |

Komende vrijdag zal de bal weer rollen in speelronde 2 van de Eredivisie Vrouwen. Hierin zullen de teams de stijgende lijn vast willen houden of juist de bittere smaak van de vorige speelronde willen wegspoelen. In dit artikel word kort vooruitgeblikt naar de komende wedstrijden.

sc Heerenveen – VV Alkmaar:

Afgelopen zondag vond het treffen tussen sc Heerenveen en Ajax plaats. In deze wedstrijd ging het er soms hard aan toe en waren er aan beide kanten genoeg kansen op een doelpunt. De dames van sc Heerenveen speelde een uitstekende tweede helft, echter bleef het doelpunt uit. De perfecte kans om het vizier op scherp te zetten in de thuiswedstrijd tegen VV Alkmaar. VV Alkmaar moet het voorlopig doen met één punt, tegen Ajax werd thuis nipt verloren en tegen Excelsior Barendrecht werd gelijkgespeeld in een uiterst spannend duel. Een overwinning zou dus zeker welkom zijn.

ADO Den Haag – Excelsior Barendrecht:

Voor beide teams toch wel een must win wil er meegedraaid worden met de top. De Dames van ADO Den Haag slaagde er niet in om van titelfavoriet FC Twente te winnen, ze verloren met 0-1. Voor Excelsior Barendrecht is er werk aan de winkel, zij wonnen nog geen wedstrijd dit seizoen. Beide teams vielen dus in de vorige speelronde redelijk tegen en dienen zichzelf te herpakken in deze spannende clash.

PEC Zwolle – Ajax:

Ajax verspeelde punten in Amsterdam, in de regenachtige wedstrijd tegen de dames van sc Heerenveen werd gelijkgespeeld. Aan kansen geen gebrek, alleen de overtuiging voor het goal ontbrak. Tegen PEC Zwolle de kans om terug mee te draaien met de top. Net als vorig jaar belooft de wedstrijd tussen PEC Zwolle en Ajax veel veel spanning. Zowel de supporters van PEC als die van Ajax maken zich warm voor dit mooie affiche. De dames van Ajax krijgen nog wel eens een doelpunt tegen in uitwedstrijden, misschien wel een mogelijkheid voor PEC Zwolle om thuis de eerste punten te pakken.

FC Twente – PSV:

De Europese wedstrijd tegen Sankt Pölten leek voor FC Twente in kannen en kruiken te zijn tot er in korte tijd twee tegengoals geïncasseerd werden, overigens werd er wel gewonnen. De titelfavoriet neemt het komende zondag op tegen de vrouwen van PSV en zullen het niet gemakkelijk hebben, de Dames van PSV willen er alles aan doen om dit jaar het landskampioenschap te winnen. Zal FC Twente haar status behouden of neemt PSV drie hele belangrijke punten mee naar Eindhoven, zondag weten we meer…