VV Flash week 1

Lieke martens op poster Camp Nou

Foto gemaakt na bekendmaking ballon d'or nominees van 2019

5 november 2019 | 10.48 |

Welkom bij de gloednieuwe rubriek van VV Eredivisie genaamd VV Flash. In dit artikel zullen kort de belangrijkste nieuwtjes van de week behandelt worden. Voor de snelle lezer ideaal om in een korte tijd up-to-date te zijn van al het nieuws rondom het vrouwenvoetbal, veel leesplezier!

Joelle Smits opgeroepen voor het Nederlands elftal

Lineth Beerensteyn heeft zich vanwege een lichte hersenschudding afgemeld voor de komende EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije. De aanvalster van Bayern München wordt vervangen door Joëlle Smits van PSV, die debuteert in de selectie van bondscoach Sarina Wiegman.

De Oranjevrouwen spelen vrijdag 8 november in Izmir tegen Turkije en vier dagen later in Arnhem tegen Slovenië. Afhankelijk van het verloop van het herstel, sluit Beerensteyn mogelijk nog aan in de voorbereiding op de wedstrijd tegen Slovenië.

Bij de afgelopen week bekendgemaakte selectie ontbraken al FC Barcelona-speelsters Lieke Martens (teenblessure) en Stefanie van der Gragt (knieblessure). De 19-jarige aanvalster Smits stapte afgelopen zomer van FC Twente over naar PSV en is topscorer van de eredivisie voor vrouwen. Zij wist dit seizoen al twaalf keer het net te vinden.

Bron: NOS

Lieke Martens terug op het veld

Martens stond maanden aan de kant met een blessure aan een teen van haar linkervoet, die haar tijdens het WK al hinderde.

De 26-jarige linksbuiten kreeg tijdens de mondiale eindronde zoveel last van de teen, dat ze amper meer kon trainen. Met een verdoving kon Martens wel de wedstrijden blijven spelen. De Nederlandse voetbalsters bereikten in Frankrijk de finale, waarin ze het moesten afleggen tegen de Verenigde Staten (0-2).

Na het WK kwam Martens niet meer in actie voor Barcelona en Oranje. De Limburgse ontbreekt ook in de selectie voor de komende EK-kwalificatiewedstrijden tegen Turkije (vrijdag in Izmir) en tegen Slovenië, volgende week dinsdag in Arnhem.

Het was sowieso een mooie dag voor Martens. Aan de stadionmuren van Camp Nou werd maandag namelijk een grote banner met daarop de beeltenissen van de vijf spelers van FC Barcelona die kans maken op de Gouden Bal. Naast Martens zijn dat Marc-André ter Stegen, Frenkie de Jong, Lionel Messi en Antoine Griezmann.

Ook collega-internationals Vivianne Miedema en Sari van Veenendaal behoren tot de genomineerden voor de Gouden Bal, die op maandag 2 december wordt uitgereikt.

Bron: De Telegraaf

Uitslagen Eredivisie speelronde 7

In speelronde 7 niet veel verassingen. PSV houdt de goede vorm vast en FC Twente morst weer punten, ditmaal thuis tegen PEC Zwolle.

PSV5-0VV Alkmaar
Excelsior Barendrecht0-2Ajax